Бельгія знайшла та ліквідувала на своїй території терористів. В країні пройшла антитерористична операція — поліція намагалася захопити екстремістів, які повернулися в країну з Сирії, і, як вважає слідство, планувати теракти в Бельгії.

Як наслідок, двоє підозрюваних в екстремізмі — застрелені, ще один імовірний терорист арештований. Гучна перестрілка між поліцією та підозрюваними сталася у місті Верв'є, ні поліція, ні мирне населення не постраждали.

Читайте також: Обама вирішував з Меркель, скільки грошей потрібно на українські реформи

Як вважають силові органи, терористичні атаки мали пройти проти поліцейських установ. Тож наразі і поліцейські, і відділи поліції в країні дотримуються посилених заходів безпеки.

Орган, що оцінює рівень небезпеки, вирішив підняти рівень захисту поліції по всій Бельгії до третього рівня з чотирьох можливих. Ще в деяких місцях рівень небезпеки нижчий, однак ми за ними уважно стежимо,
— повідомив речник Федеральної прокуратури Тьєррі Вертс.

Нагадаємо, 7 січня терористи влаштували стрілянину в будівлі редакції сатиричного журналу Charlie Hebd в центрі Парижа — загинуло 12 людей.

До слова, у Вірменії люди вийшли з протестами та вимагали вивести російську військову базу з території країни та відкликати російського посла. Так жителі відреагували на розстріл вірменської родини