В даний час виробники використовують несумісні між собою рішення для створення різних додатків для телевізорів, які вони випускають. Це змушує розробників, які бажають охопити максимальну кількість споживачів, випускати й підтримувати безліч версій програм, що забезпечують ідентичну функціональність.

Члени Smart TV Alliance вже підготували першу версію безкоштовного інструментарію розробника для створення універсальних програм, які зможуть працювати на телевізорах різних виробників, що підтримують ініціативу. Інструменти розробника поширюються з офіційного сайту альянсу SmartTV-Alliance.org. Там же планується публікувати інформацію про вступ до альянсу нових членів.

Зокрема, до складу Smart TV Alliance готуються увійти ряд японських виробників телевізорів.

Як відомо, ТРК "Люкс" першою в Україні представила два сучасних україномовних сервіси для телевізорів Samsung Smart TV - "Новини24" та "Футбол24", які забезпечують телеглядачу повний спектр актуальних новин, пізнавальних програм та широке висвітлення світу футболу.

Додаток "Новини24" вже став одним із найпопулярніших у стандартному наборі Samsung Smart TV. Додаток забезпечує доступ до більшості репортажів Телеканалу новин "24".

Відео доступне як у Онлайн-трансляції, так і "за вимогою". Глядач сам визначає, що і коли йому дивитися, використовуючи для цього зручне меню.