Рішення щодо переможця у 184 окрузі ВАСУ прийняв 18 листопада за позовом кандидата в депутати по цьому округу Івана Винника.

"Я вважаю, що суд прийняв заангажоване й продиктоване владою рішення", - заявив Винник.

"Так, у своїй постанові суд не врахував як докази ні оригінали протоколів ДВК, ні окремі думки шести членів ЦВК, у тому числі ВАСУ проігнорував і думку голови ЦВК Володимира Шаповала, які вказали на факти маніпуляції з результатами виборів у 184 окрузі", — додав він.

"За мене віддали свої голоси тисячі людей. Шляхом фальсифікацій у нас украли депутатський мандат. Я звертатимусь до Європейського суду з прав людини, уважаю, що Європейський суд візьме до уваги ті докази, які попросту зігноровані нашими судами, й установить у цій справі істину", — зазначив екс-кандидат в депутати.

Іван Винник у своєму позові закликав ВАСУ скасувати рішення ЦВК про визнання результатів виборів в окрузі №184 і призначити перевибори.

Серед підстав для призначення перевиборів були протоколи з мокрими печатками дільничних виборчих комісій, згідно з якими перемогу в даному окрузі одержав самовисуванець Винник з перевагою 117 голосів.

Натомість ЦВК своїм рішенням затвердила протокол ОВК по 184 округу, де переможцем визнаний кандидат від Партії регіонів Микола Дмитрук з перевагою у 22 голоси.

До слова, новообраний депутат від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко вважає, що Партія регіонів на виборах реально отримала близько 20% голосів виборців.