Натомість він ​​наполягає, що висновок про здоров'я екс-прем'єра можуть робити тільки лікарі з берлінської клініки "Шаріте".

"Будь-які медичні комісії, створені наказом МОЗ або когось іншого, є незаконними, оскільки за українською Конституцією ні примусове лікування, ні примусове медичне обстеження неможливе. Юлія Тимошенко ніколи не зверталася до МОЗ з проханням створити якусь комісію, тому лише висновки німецьких лікарів повинні стати медичною підставою для всіх подальших дій", - сказав Власенко.

Він зазначив, що фахівці комісії, створеної Міністерством охорони здоров'я, жодного разу не обстежували Тимошенко.

"Ми не розуміємо, як якісь медичні висновки можуть робити люди, які жодного разу не обстежували Юлію Володимирівну", - сказав захисник.

Він також прокоментував слова генпрокурора Віктора Пшонки про те, що Юлію Тимошенко не переводять з харківської ЦКЛ № 5 в Качанівську виправну колонію з "гуманного ставлення".

"Пан Пшонка і гуманність - це оксиморон, несумісні речі. Якщо він не пам'ятає, хай п'є ліки і відновлює пам'ять. Його заяви в лютому, березні 2012 року, в яких він дякував німецьким лікарям, які зняли політику в питанні лікування Юлії Тимошенко ", - сказав Власенко.

За словами Власенка, стан здоров'я Тимошенко не покращився.

"Нічим не краще, ніж було до цього. Я не медик, я не можу ставити діагнози, але візуально нічого не змінилося. Юлія Володимирівна як і раніше не може самостійно пересуватися", - сказав він.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віктор Пшонка сказав, що колишню прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко наразі не перевозять з Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" № 5 в Качанівці виправну колонію, щоб не загострювати ситуацію навколо неї.

Карл Макс Айнхойпль висловив думку про те, що екс-прем’єр Юлія Тимошенко потребує подальшого лікування.