Про це він написав у Facebook.

Вимагаю від російської влади негайно звільнити народного депутата, делегата України в ПАРЄ Олексія Гончаренка. Вимагаю від імені всіх своїх колег як глава делегації і як віце-президент ПАРЄ, — написав Ар'єв.

За його словами, арешт Гончаренко в день підтримки незаконно заарештованого депутата та делегата в ПАРЄ Надії Савченко під час траурного маршу пам'яті вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова — "верх цинізму та свавілля".

"Поліція Москви проігнорувала дипломатичний імунітет Олексія Гончаренка і продемонструвала повну неповагу до основних принципів міжнародного права. Подібна поведінка російської влади дає додаткові підстави для посилення санкцій проти делегації РФ в ПАРЄ, — зауважив віце-президент ПАРЄ.

"Я звертаюся до Генерального секретаря Ради Європи Турбьорн Янгланд і Президенту ПАРЄ Анн Брассер зробити все можливе для звільнення Гончаренка та Савченко", — додав він.

Як відомо, Слідчий комітет РФ допитує українського нардепа Олексія Гончаренка у зв’язку із нібито "замахом на вбивство і катуванням громадянина Росії" під час подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Його було затримано 1 березня у Москві на траурному мітингу пам'яті Бориса Нємцова.