Новий голова "Укртранснафти"

І так само одноголосно призначають на цю посаду колишнього СБУшника Юрія Мірошника. Чим далі – тим гарячіше. Новопризначений Мірошник із головою наглядової ради та молодиками намагаються потрапити в кабінет голови правління.

Зрештою, супровід Мирошника ламає огорожу і проривається. На сходах їх намагається зупинити охоронець, якому згодом зламають руку. А скляні двері – вибивають.

Зрештою – новопризначений виконувач обов'язків Мірошник до кабінету потрапляє. Каже – тепер він має оцінити стан справ.

Лазорку закидають розтрати на користь компаній Коломойського

Олександра Лазорка усунули з посади саме заради перевірки. І за вказівкою енергетичного міністра Демчишина. Адже Лазорку закидають розтрати на користь компаній Ігоря Коломойського. Хоча сам посадовець каже – жодних звинувачень йому не висували.

Підставою для відсторонення може бути тільки моя певна злочинна бездіяльність або нанесення певних злочинів, то мені цих злочинів чи бездіяльності ніхто до цієї хвилини не пред’являв, — сказав Лазорка.

Поява Коломойського

А ввечері в "Укртранснафту" з охоронцями прибуває сам Ігор Коломойський. Дніпропетровський губернатор пробув там кілька годин. Що робив – пояснив просто, але дуже грубо.

Крім Коломойського, до "Укртранснафти" з'їхалися нардепи, керівники київської міліції та міністр енергетики. Після годинних перемовин, Володимир Демчишин і Мірошник залишили будівлю.

Саме Володимир Демчишин вирішив усунути Олександра Лазорка. Мовляв, той розтратив гроші компанії, зберігаючи технічну нафту у резервуарах, що належать фірмам підконтрольним Коломойському.

То ж чия "Укртранснафта"?

"Укртранснафта" посідає чи не найголовнішу позицію в активах Коломойського. Проте повністю вона йому ніколи не належала, він був власником 40 % акцій.

А от у Верховній Раді депутати, які і позбавили Коломойського впливу над "Укрнафтою", вимагали вибачення за поведінку та нецензурну лексику на адресу журналіста "Радіо Свобода" Сергія Андрушка. І вимагали від керівництва держави дати цьому належну оцінку.

Колишній заступник дніпропетровського губернатора, а тепер позафракційний депутат Борис Філатов, колишнього шефа захищає. Мовляв, якщо б зміна керівництва "Укртранснафти" відбувалась законно – конфлікту не було б.

Бізнесмен і колишній голова Донецької ОДА Сергій Тарута каже – дарма Коломойський так поспішав з Дніпропетровської області до офісу "Укртранснафти". Не він є власником, а держава. А от чи позбудеться пан Коломойський своєї губернаторської посади – рішення за президентом.

Реакція президента не забарилася. Порошенко вважає – рішення Кабміну та наглядової ради щодо усунення керівника компанії повинно беззаперечно виконуватися. А за образу журналіста Коломойський має заплатити.