Про це пише президент Чиказької ради з міжнародних справ Іво Даалдер для The Financial Times.

Як зазначив автор, президент Росії хоче дестабілізувати Україну, щоб не дати Києву рухатися в Європу. Він може мати більш широкі цілі: зберегти більшу частину Східної України під контролем Росії, створити сухопутний міст в Крим, або навіть створити новий об'єкт - Новоросію, тим самим розчленувавши Україну.

Не викликає сумнівів те, що Путін не продемонстрував жодного інтересу до припинення конфлікту або до знаходження реального політичного рішення,
— наголосив Даалдер.

На думку автора, реальність повинна "інформувати" західну політику. "Тільки тоді, коли витрати для Росії стануть непримиренно високі, Путін почне думати про вирішення цього конфлікту шляхом переговорів. Питання в тому, як збільшити ці витрати для Путіна", - йдеться в статті.

Із недавньою ескалацією бойових дій настав час забезпечити реальну і суттєву військову допомогу Україні,
— впевнений Даалдер.

На його думку, увага повинна бути приділена підвищенню обороноздатності України. Зокрема, військова допомога повинна включати в себе смертельну зброю, враховуючи велику кількість бронетехніки, яку росіяни розгорнули в Донецьку і Луганську, і жахливий стан зброї української армії. Автор зазначає, що допомогти Україні із озброєнням повинні не тільки США, але і інші члени НАТО.

Читайте також: З вересня російської військової техніки на Донбасі збільшилося в 2 рази, — США

"Що стосується політичного врегулювання, що повинно бути очевидно, Путін подумає про це тільки тоді, коли витрати на продовження війни стануть надто великими. Поставки зброї в Україну підвищать витрати Росії, збільшуючи ймовірність врегулювання шляхом переговорів. Зараз настав час зробити це", - резюмує автор.

Нагадаємо, американський сенатор-демократ Крістофер Мерфі закликав адміністрацію Білого дому почати постачання серйозного оборонного озброєння в Україну на тлі загострення ситуації на сході країни.

Помічниця Держсекретаря США Вікторія Нуланд не виключає надання Україні летальної зброї, якщо санкції виявляться недостатньо ефективними і Росія не відступить.