Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник начальника Головного управління збройного та мобілізаційного планування Генерального штабу ЗСУ Володимир Талалай, передає кореспондент сайту "24".

"Якщо громадянин буде ухилятися від військового обов'язку та не буде проживати за місцем проживання, я не впевнений, що за ним будуть масштабні заходи розшуку, але безумовно рано чи пізно ця особа змушена буде відповісти за свої дії. Ми не націлені на те, щоб будь-якою ціною укомплектуватися особами, які невмотивовано не бажають служити", – зазначив Талалай.

Він зазначив, що за ухилення від військового обов’язку передбачається як адміністративна відповідальність, так і кримінальна відповідальність строком позбавлення волі від 2 до 5 років.

Крім того, він нагадав, що повістка вважається врученою, коли на ній стоїть особистий підпис мобілізованого. І жодна інша особа, окрім призовника не має права підписуватися на повістці.

"Громадянину України повинна бути вручено повістка. До цієї повістки є відповідний корінець, розписка. Кожна повістка має корінець і розписку про того, хто отримав її, і підписати має громадян, який оповіщується про призив за загальною мобілізацією", – зазначив генерал.

Нагадаємо, у першу чергу під четверту хвилю мобілізації потраплять військовозобов’язані. Мобілізація зачепить військовозобов’язаних жінок віком від 25 до 50 років.