За даними нашої групи, розповів військовий, противник зробив уже ряд наступальних дій в районі Троїцького, намагаючись перерізати шляхи постачання і комунікацій. Ці спроби були безрезультатні, але у зв'язку з тим, що противник підтягнув велику кількість сил, він має можливість перегрупування і атак на українські позиції.
Також спостерігаються локальні атаки по наших позиціях в інших напрямках.

Але, незважаючи на це, при правильному командуванні і достатній підготовці, при використанні достатніх сил і засобів, ймовірність котлів на складних ділянках мінімальна,
—переконаний експерт.

На його думку, пріоритетним є утримання флангових позицій. І саме це може створити основу і фундамент для утримання всього плацдарму.

Ситуація з гуманітарним конвоєм не так страшна, як це уявляють. Російські війська і так вже на території України, і тому ймовірність тієї диверсії, про яку говорять – мала.
Експерт наголосив, що терористи ще ні разу не застосовували авіацію, але зауважив, що такі прецеденти були з боку власне російської сторони.

Щодо вчора введеного підвищеного ступеня готовності, то це безумовно знаходиться в компетенції структур оборонного характеру. Тобто військово-політичне керівництво країни не виключає варіант ескалації конфлікту і більш масштабних дій на Сході,
— пояснив експерт.

Щодо зарубіжної підтримки в боротьбі з агресором, Машовець запевнив, що миротворчі місії інших країн можливі тільки в тому випадку, коли цей конфлікт буде визнаний в ООН.