"Це остання спроба залучити Україну до Митного союзу", - коментує політолог Володимир Бондаренко приїзд до столиці України Володимира Путіна у рамках святкування 1025-річниці Хрещення Русі.

"Російський президент спробує зіграти на економічних проблемах Банкової. Запропонує нові проекти співпраці в промисловості, зокрема, знову повернутися до ідеї спільного виробництва літака "Руслан". Але, за великим рахунком, цей візит буде запізнілою спробою. На зміну Митному союзу 2015 року прийде Євразійський економічний союз, який передбачає втрату частини суверенітету держав-учасниць. Для України це неприйнятно. Віктор Янукович може погодитися тільки на роль спостерігача у рамках ЄЕС", - вважає політолог.

Читайте також: У Києві Янукович і Путін поговорять про Шевченка і євроінтеграцію України

На думку Бондаренка, російській стороні не вдасться переконати офіційний Київ у подальшому зближенні з Митним союзом.

"Приїзд Путіна супроводжуватиметься потужною пропагандистською кампанією, до якої долучиться Українська православна церква Московського патріархату та громадські організації росіян в Україні. Напередодні візиту заплановано чимало круглих столів, конференцій, з'їздів з високим представництвом. Але навіть такі титанічні зусилля не дадуть бажаної політичної перемоги для Кремля над Банковою", - підсумував експерт.

До слова, представник України в Євразійській економічній комісії Віктор Суслов переконує, що навіть проект Угоди про асоціацію України і ЄС залишає за Києвом право на підписання митних союзів з іншими партнерами.