Колесніков закликав жителів зберігати спокій, не піддаватися на провокації і зазначив, що влада дасть гідну відсіч будь-яким спробам екстремістів дестабілізувати ситуацію в області.

"Влада на Дніпропетровщині дасть адекватну і рішучу відповідь на будь-які спроби екстремістських сил дестабілізувати ситуацію в області. Ми не дамо радикально налаштованим молодикам з інших регіонів жодного шансу спровокувати громадянський хаос в нашій області, а також піддавати небезпеці мирних громадян", – йдеться в заяві Дмитра Колеснікова.

Читайте також: У Запоріжжі і Дніпропетровську постраждали журналісти

За його словами, серед нападників були представники ВО "Свобода", приїжджі з інших регіонів України, представники радикальних груп футбольних фанатів ("ультрас").

"Екстремісти кидали камені в правоохоронців, зруйнували огорожі будівлі облдержадміністрації, використовували металеві прути і дерев'яні бити. Нападники використовували також запальні суміші ("коктейлі Молотова"), піротехнічні засоби. Міліція припинила незаконні дії групи екстремістів. Близько 10 міліціонерів отримали черепно-мозкові травми, термічні опіки обличчя", – наголосив губернатор.

Нагадаємо, нардеп від УДАРу Сергій Каплін повідомляє з Дніпропетровська, що "тітушки" під прикриттям "Беркута" б’ють активістів, стріляють у них з пневматичної зброї і поливають водою.