У своїй ухвалі суддя Кірєєв констатував - Юлія Тимошенко систематично порушувала порядок у залі. До зали суду зайшов спецпідрозділ "грифон" і вивів підсудну. В залі почалася сутичка. Депутати намагалися прорватися до конвойної кімнати. Неспокійно було і під стінами суду. Щойно “біло сердечну” лідерку вивели на вулицю, соратники та прихильники кинулися до автозаку, куди її посадили. Кількасот правоохоронців утворили "живий ланцюг" та відтіснили натовп від машини.

“Змінено запобіжний захід лише в зв’язку з тим, що Тимошенко не повідомила причину свого запізнення у судове засідання. Запобіжний захід змінено на тримання під вартою. Тільки що суддя це оголосив”, - каже екс-захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко.

“Суддя Кірєєв неодноразово, численну кількість разів повторював і наголошував про дотримання порядку, про дотримання норм підсудною, процесуальних норм. Не реагує підсудна на зауваження, зловживає наданим їй правом, висловлює образливі слова на адресу учасників процесу”, - каже державний обвинувачувач Лілія Фролова.

Ще за кілька хвилин до арешту Юлія Володимирівна виходила до журналістів і можливою причиною зміни запобіжного заходу називала її запитання до Миколи Азарова. Той, як відомо зранку давав свідчення у суді. Однак колишній прем’єр та теперішній не порозумілися. Тимошенко заявила, аби їй надали перекладача. Мовляв, не розуміє ні слова про що говорить її наступник. Натомість Азаров на всі запитання Тимошенко мовчав.

“Прокуратура, яка із-за того, що я задала незручні питання Азарову про корупцію РосУкрЕнерго зразу заявила про зміну санкції підписки про невиїзд про мій арешт”, - каже екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Поспішили відхреститися від арешту Тимошенко у президента. Прес-секретар Гаранта заявила, Віктор Янукович до арешту екс-прем’єрки жодного відношення не має. У своєму арешті Юлія Тимошенко винна сама - додають у Партії регіонів.

Партія Тимошенко тим часом переходить у контр-наступ - збирає новий майдан на підтримку своєї лідерки.

“Співчуваючих багато, а тих, хто готовий до боротьби мало. Сьогодні ми починаємо не приховану, відкриту нашу боротьбу, боротьбу не тільки за Юлю, боротьбу за Україну”, - каже заступник голови партії "Батьківщина” Олександр Турчинов.

"Батьківщина" оголосила безстрокову акцію протесту під Печерським судом. Наступне засідання тут відбудеться у понеділок.

Фотогалерея —
«Сьогодні заарештували Юлію Тимошенко.
У СІЗО везли з боями
».