Власенко також сказав, що повідомлення про підозру Тимошенко засвідчує, що єдиним живим свідком у цій справі є тільки Петро Кириченко, пише Gazeta.ua.

"Хочу нагадати, що Кириченко неодноразово, перебуваючи у США, був допитаний правоохоронними органами у рамках справи Павла Лазаренка, зокрема і щодо питань, пов'язаних із вбивством Щербаня. В цей період 2001-2002 року ГПУ дуже щільно співпрацювала з прокуратурою США у справі Лазаренка. Кириченкові задавалися всі питання. І єдина відповідь, яку він тоді дав на допиті - що йому нібито зі слів третіх осіб було відомо, що готується вбивство Тимошенко. Більше він нічого не зазначив", - сказав він.

Проте ці покази, за словами Власенка, були змінені під тиском генпрокуратури.

"Восени 2011 року дружина Кириченка приїхала в Україну з метою продати свою нерухомість. "Випадково" покупцем цієї нерухомості стала дружина нардепа Володимира Пилипенка. Оскільки квартира була під арештом, то документ, який би його зняв, обіцяла зробити адвокат, вона ж реєлтер. Ця жінка це зробила і в подальшому цей документ виявився сфальшованим. Пані Кириченко заарештували і кинули в СІЗО. Саме під час перебування її в СІЗО, її чоловік різко змінив покази. При цьому, він все рівно не назвав жодної дати та жодної конкретної події", - розповів Власенко.

Після цього дружину Кириченка звільнили, а через місяць випустили у США. Водночас, жінка, яка була посередником, була засуджена, але потім кримінальну справу щодо неї закрили. Крім того, додав захисник, нещодавно всі кримінальні справи щодо Петра Кириченка закрили.

"То це, напевно, є "кришталево чесний свідок", який 15 років мовчав, а потім під тиском ГПУ раптом все згадав і то загальними фразами", - обурився Власенко.

Нагадаємо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.

За словами адвоката Юлії Тимошенко Олександра Плахотнюка, у захисту екс-прем'єрки немає доступу до матеріалів справи про вбивство нардепа Щербаня.