Власенко продемонстрував й частково процитував листа співкамерниці Тимошенко Абаплової, який вона написала наприкінці травня цього року. Оприлюднення він пояснює тим, що це зроблено "з метою убезпечити себе та свою співкамерницю".

Він також додав, що в листі міститься інформація "про третіх осіб, які не давали дозволу на розповсюдження інформації про себе, і які можуть постраждати у зв'язку з цим", а від самого початку спільного перебування в одній камері з екс-прем'єром, Абаплову постійно опитував начальник оперативного відділу колонії Володимир Щербак під приводом виведення на прогулянку.

"Він передавав всю інформацію своєму начальнику, прізвище якого я не пам'ятаю. Їх цікавило буквально все: що вона їсть, чи займається спортом, хто до неї має приїхати, її партійна робота тощо. Вони знущаються з Тимошенко як хочуть. Коли вона хотіла зателефонувати мамі і попросила відвезти її до телефонів, вони сказали, що не мають на це права. Але потім я чула як вони між собою говорили, що керівництво згори наказало нікому не допомагати Тимошенко, і "хай вона повзе у чергову частину, де стоять телефони", – процитував листа Власенко.

Поміж того, він додав: Абаплова вказувала на те, що підчас однієї з таких прогулянок їй було запропоновано зустрітися з журналістами, "і розповісти яка Тимошенко погана, що для неї все роблять, а вона всіх використовує".

До слова, колишня співкамерниця екс-прем'єра Юлії Тимошенко Юлія Абаплова розповіла про своє перебування з політиком в ув'язненні.

Також повідомлялося, що Державна пенітенціарна служба України прийняла рішення, щоб обмежити відвідування засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.