"Судовий розгляд у справі Щербаня починається абсолютно так само, як слухалася газова справа. Мало того, що вони сфальшували справу, мало того, що вони використовують всі пропагандистські методи – їх не цікавить ні думка захисту, їх не цікавить нічого", - передає слова Сергія Власенка прес-служба "Батьківщини".

"Ви бачили сьогодні обличчя судді Царевич, яку не цікавили юридичні норми, яку не цікавило нічого. Ця дівчинка була призначена Андрієм Портновим у цей суд, і вона виконує прямі вказівки", - додав він.

На думку захисника екс-прем'єра, рішення про перенесення засідання на завтра, "розуміючи, що Юлія Тимошенко перебуває в Харкові і хтось із захисту зустрінеться з нею не раніше 12 години, - є єзуїтським".

"Це абсурд. Це нехтування так званим новим КПК, який вони склепали, щоб засудити Юлію Тимошенко довічно", - вважає Власенко.

"Суддя отримала вказівку якнайшвидше провести допит, інформацію пресі про це засідання "злили" вчора, щоб ви тут були присутні. Ми знаємо, що ця людина, яка буде допитана – це штатний свідок СБУ, якого вони використовують у свідченнях у багатьох резонансних справах, неодноразово залучена людина, яка буде говорити все, що скажуть", - також розповів захисник.

Власенко переконує, що Тимошенко цей допит не страшний, і вони самі його вимагають, але для цього слід дотримуватись основних засадничих норм КПК.

Нагадаємо, слідчі дії щодо Юлії Тимошенко у режимі відео-конференції перенесли на завтра. Таке рішення прийняли за проханням самої Тимошенко.

Екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.