"Сьогодні ми отримали уже в матеріалах справи висновки так званих харківських експертів, що все добре, Тимошенко може бути присутня на судовому засіданні", - повідомив Сергій Власенко.

Захисник Тимошенко зауважив, що лікарі Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи не дали прямої згоди на перевезення екс-прем’єра до суду.

"Тобто вони побоялися навіть написати, що вона може бути в суді. Але якимись завуальованими фразами вони суду кинули, що можете везти, у вас щось таке на кшталт нашого пояснення є", - сказав Власенко.

Також адвокат додав, що свій висновок лікарі робили на основі медичної документації, оскільки особисто вони не оглядали Тимошенко. Адже раніше екс-прем’єр відмовилася від обстеження судмедекспертами.

Нагадаємо, Київський райсуд Харкова 25 червня призначив судово-медичну експертизу щодо стану здоров’я Тимошенко. Відтоді опозиціонерка перебувала у лікарні "Укрзалізниці".

До слова, донька екс-прем’єра Євгенія Тимошенко вважає, що доставлення її мами до суду незаконне й фізично неможливе. Оскільки в неї продовжуться болі в спині і висип на шкірі.