Захисник наголосив, що у висновку немає ствердної відповіді на пряме питання про можливість Юлії Тимошенко брати участь в судовому засіданні 31 липня.

"Я ще раз звертаю увагу, що ці експерти, які повністю працювали під керівництвом Харківської обласної державної адміністрації, які повністю контролювалися, які порушили закон, написавши цей експертний висновок, вони все одно не змогли відповісти запитання: "Так, Тимошенко може брати участь у судових засіданнях".

Він зазначив, що експерти написали просто якийсь набір слів, який можна трактувати, як завгодно.

Захисник наголосив, що судмедексперти взагалі не мають права визначати, чи може підсудний брати участь в судових засіданнях.

"Вони знають, що на це питання вони відповідати не мають права, тому що це їм заборонено законом. Це не їх питання", - зазначив він.

Власенко припустив, що, маючи такий висновок судмедекспертизи, влада намагатиметься 31 липня примусово доставити Тимошенко у суд.

Вони можуть намагатися її доставити, вони ж не просто так цю незаконну експертизу проводили. Звісно, вони проводили її для того, щоб прикритися якимсь папірцем і спробувати доставити її, - сказав захисник.

Нагадаємо, у понеділок, 30 липня, до харківської лікарні, де перебуває Юлія Тимошенко,прибуде троє лікарів з берлінської клініки "Шаріте", які займаються лікуванням екс-прем'єра.