“Їй, нібито, вводили ГОМК - це гамаоксімасляна кислота, оксібутерат натрія, снодійний препарат, який не застосовується в жодній країні за кордоном, він застосовується тільки в СНД. Він викликає сонливий ефект і може викликати навіть порушення дихання”, - сказав екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук.

Взагалі, лікують екс-прем’єра неефективно, - переконаний адвокат Сергій Власенко, тому зустрічатись з медиками засуджена відмовляється.

“Юля Володимирівна прийняла рішення і письмово проінформувала керівництво установи, де вона зараз знаходиться, про те, що вона відмовляється зустрічатися з лікарями Пенітенціарної служби і лікарями Міністерства охорони здоров’я. Якщо вони заявляють, що вона здорова, то навіщо їм з нею зустрічатися. Хоча вона, я ще раз підкреслюю, практично 24 години на добу лежить”, - запевнив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Натомість у Міністерстві охорони здоров’я запевняють, стан здоров’я екс-прем’єра не критичний та радять засудженій більше рухатись. Крім того, Пенітенціарна служба повідомила, що до VIP-ув’язненої допустили особистого масажиста.