"Якщо на його сім'ю будуть накладені обмеження в пересуванні, а його гроші, внаслідок антикорупційних розслідувань, будуть бодай на час цих розслідувань, заморожені, то тиск подіє", – заявив Власенко у інтерв'ю "Голосу Америки" у Вашингтоні.

Щодо можливості висунення звинувачень проти Тимошенко в причетності до вбивства екс-депутата Щербаня, Власенко вказує на абсурдність застосовування показів зі слів третіх осіб в якості судових доказів.

"У нас зараз небіжчики почнуть говорити. Прийде якась людина, яка скаже, а покійний міністр Кравченко мені щось говорив, а покійний Кирпа мені щось говорив, а покійний Мільченко, кримінальний авторитет на прізвисько Матрос, мені щось говорив 20 років назад, як кажуть, під горілку і під сало", – заявив захисник Тимошенко.

Новини по темі:

Янукович побажав Тимошенко одужати, щоб з’явитися на суд

У відносинах США і України - "пауза" через Тимошенко

Грищенко про справу Тимошенко: Ми не збираємося нічого робити

Він додав, що у Януковича є й альтернативні правові способи звільнення Тимошенко, та йому заважає це зробити високий рівень емоційного забарвлення справи екс-прем'єра.

​​Також Сергій Власенко сподівається на тиск міжнародної громадськості, європейську правову систему та антикорупційні розслідування ФАТФ. За його словами, єдина проблема у тому, що демократичні системи працюють надзвичайно повільно.

Нагадаємо, Генеральний секретар Християнсько-демократичного союзу Німеччини Херман Гроє заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель посилюватиме свою підтримку ув'язненому екс-прем'єрові України Юлії Тимошенко.