Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook начальник відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко, за характерами травм на тілі, загиблий мав повний контакт з вибухівкою, його особистість наразі не встановлена.

За попередніми висновками, криміналістів-вибухотехніків підрив стався на вулиці під час транспортування (перенесення) вибухового пристрою.

Користувач Facebook Олег Шпак розмістив на своїй сторінці фото з місця вибуху і написав наступне: "По вибуху! Що вдалося дізнатися. (Інформація попередня, неперевірена). На Сегедской між будинками 9 і 10 по проїжджій частині йшов чоловік, і у нього чи то в руках, чи то в сумці щось вибухнуло. Як Ви розумієте - дізнатися мимовільно або навмисно вибухнуло, дізнатися складно. Простір між будинками оточено".

"Скло повилітали не з усіх вікон, але в деяких навіть із зворотного боку будинків. Кажуть, що у когось видавив навіть з рамою, - продовжує Шпак. - На дорозі лежить безформно тіло, підошву від взуття сфотографував на відстані метрів 15 від тіла".

Зазначимо що, згідно з описами, сила вибуху істотно перевершувала аналогічні інциденти, що сталися в Одесі останнім часом: так, вибухова хвиля навіть вибила вікна в деяких розташованих про сусідству будинках.

Крім того, вибух був чутний практично у всіх районах міста (Фонтан, Таїрове, Черемушки, Слобідка, Молдаванка, центр), за винятком хіба що селища Котовського. За словами очевидців, гуркіт було чітко чути на відстані 2,5 км від місця події.


Фото: timer.od.ua, sprotyv.info.

На місці працюють всі служби міліції.

Нагадаємо, 23 грудня у центрі Одеси поблизу офісу "Ради громадської безпеки" прогримів потужний вибух. У результаті події постраждав автомобіль "Москвич" з українським прапором в салоні, якому відірвало бампер.