Свою продукцію демонстрували понад 200 різних виробників та імпортерів військової продукції. Дуже широкий асортимент виробів для військових. Від одягу та засобів для чистки зброї до високотехнологічних проектів. Частину з них уже виробляють у промислових масштабах, але деякі речі унікальні.

Українські інженери розробили автоматичну турель, що не поступається за своїми характеристиками західним аналогам. Вартість іноземної моделі сягає 200 тисяч доларів, а вітчизняна розробка коштує у 80 разів дешевше.

Наразі ця турель, яку інженери назвали "Шабля", існує лише в єдиному екземплярі. Але розробники сподіваються, що їхнє винайдення зацікавить Збройні сили України.

Також тут з'явилося й інноваційне обладнання — система управління боєм. Це планшет, годинник і спеціальні окуляри. Розвідник може миттєво передати із неї інформацію до штабу, зекономивши час із того моменту, коли виявив ціль, до наказу стріляти по ній.

Ми можемо вибрати підрозділ і віддати наказ там атакувати ціль. У відповідь, на планшеті командира взводу відображається наказ і помітка, що їм треба атакувати. Тобто ця система підвищує взаємодію між підрозділами,
— пояснює керівник проекту Євген.

Виставка військової промисловості триватиме у Києві два дні. Виробники сподіваються, що їхні пропозиції зацікавлять, якщо не Міністерство оборони України, то хоча б волонтерів, які власними силами допомагають армії.

Автор — Руслан Вініченко.

Читайте також: Силовикам продемонстрували новий транспортний вертоліт