Кошти, які збирали для поранених бійців, голова благодійного фонду "Сестри Милосердя" Ярина Чаговець витрачала на брендовий одяг. У цьому запевняють харківські активісти. Кажуть, що за день до від'їзду волонтерки з чоловіком у круїз Середземним морем, з благодійного рахунку заплатили за дорогі товари в бутику чоловічого одягу.

Активісти також повідомляють, що цьогоріч це не єдина подорож і не єдина неволонтерська витрата голови фонду. Активісти, які взялися моніторити звіти Ярини Чаговець, переконують – вона розтрачала й кошти, зібрані для жертв теракту під Палацом спорту.

Читайте також: Порошенко помилував "волонтера в законі"

Свої звинувачення активісти підтверджують роздрукованими звітами банківських операцій за карткою і копіями чеків. Їх прикріпили до заяви в міліцію. А волонтерку вимагають відсторонити від посади.

Сама ж героїня скандалу звинувачення відкидає. Цю історію вважає спробою захопити її фонд. Свою невинність доводитиме в суді.

Я подаю позов про захист честі і гідності, та про перешкоджання роботи конкретно на людей, які займаються наклепом,
— переконує голова благодійного фонду "Сестри милосердя" Ярина Чаговець

Вона запевняє, що якщо правоохоронці захочуть провести аудит, то готова на час моніторингу скласти свої повноваження. Наразі ж фонд працює у звичному режимі. "Сестри милосердя" готуються до відкриття реабілітаційний центру для поранених бійців та волонтерів.

Автор – Олеся Гузун.