За відповідне рішення проголосували 246 депутатів.

"Верховна Рада вимагає від Російської Федерації припинити кроки які мають ознаки посягання на державний суверенітет і територіальну цілісність України, в тому числі відмовитися від підтримки сепаратизму в Україні в будь-якій формі. Зі свого боку, Верховна Рада України відзначає, що всі цивільні права громадян України російської національності, гарантовані Конституцією України та міжнародними зобов'язаннями України, в тому числі мовним, є і будуть надалі повністю і неухильно дотримані в Україні", - наголошується у зверненні.

Окрім того, Рада вимагає від усіх держав-гарантів згідно з Будапештським меморандумом практичними діями підтвердити закріплені в Меморандумі зобов'язання згідно з принципами заключного акту НБСЄ поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України, підтвердити зобов'язання утримуватися від загрози силою або її застосування проти територіальної цілісності або політичної незалежності України, і ніяка їхня зброя ніколи не використовуватимуться проти України".

Депутати також закликають країни-гарантів безпеки України провести негайні консультації для зняття напруги і відновлення атмосфери взаємної довіри.