Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", під час підготовчого судового засідання у справі "врадіївських ґвалтівників" у четвер судді підняли питання про необхідність прийняття рішення щодо подальшого запобіжного заходу всіх підсудних, адже призначений термін їхнього утримання під вартою закінчується в п'ятницю, 27 вересня.

Представник держобвинувачення Наталія Висоцька зачитала суду клопотання про кожного з обвинувачених, в яких попросила продовжити термін утримання в СІЗО ще на два місяці.

Клопотання аргументують тим, що підсудні на волі зможуть впливати на ще не опитаних у суді свідків.

Натомість майже всі захисники підсудних попросили суд не продовжувати термін утримання під вартою, а змінити запобіжний захід на більш м'якший - домашній арешт або заставу.

Солідарний з ними не був лише адвокат таксиста Сергія Рабіненко Олексій Гончарук, який попросив суд залишити його підзахисного в СІЗО, аргументувавши це тим, що на волі він не буде у безпеці.

Нагадаємо, сьогодні у Миколаєві почали судити “врадіївських ґвалтівників”. На лаві підсудних - капітан міліції Євген Дрижак, лейтенант міліції Дмитро Поліщук і таксист Сергій Рябіненко.

Пізніше судовий процес у справі про побиття та зґвалтування правоохоронцями 29-річної Ірини Крашкової з Врадіївки призначили на 8 жовтня.

Як відомо, 26 червня троє чоловіків жорстоко побили і зґвалтували 29-річну мешканку Врадіївки. Жінці вдалось вижити, вона упізнала ґвалтівників і дала проти них свідчення. Спершу правоохоронці намагалися приховати злочин. Це викликало масові протести у Врадіївці. Люди навіть взяли штурмом місцевий райвідділ.