На брифінгу під обласною прокуратурою Парубій розповів про розслідування злочину у Врадіївці.

Зокрема, нардеп повідомив, що обидва правоохоронці, яких звинувачують у зґвалтуванні і жорстокому побитті 29-річної Ірини Крашковой, відмовляються співпрацювати зі слідством.

Натомість таксист Рябіненко безпосередньо вказує на затриманих міліціонерів і "називає прізвища".

"На запитання, чому не називали Дрижака в перший день, відповідає: тому що Дрижак був на волі", - розповів про свідчення таксиста Парубій.

Він також зазначив, що постраждала дівчина готова давати свідчення і "сьогодні вже будуть проведені повноцінні слідчі дії".

"На сьогодні ми маємо як мінімум свідчення таксиста, свідчення потерпілої з приводу того, що їх було двоє (троє разом з таксистом). Немає жодних сумнівів, що Дрижак був одним з тих людей, які по-звірячому ґвалтували і намагалися вбити Ірину. Ми наполягаємо на тому, щоб була кваліфікація "Замах на вбивство". Ми вважаємо це принциповою позицією: це не просто згвалтування, це замах на вбивство. Працівники прокуратури сказали, що вони розглядають цей варіант, але їм необхідно закінчити слідчі дії для того, щоб можна було це звинувачення висунути, - сказав Парубій.

Нагадаємо, заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфіменко повідомив, що в автомобілі одного з міліціонерів, якого підозрюють у зґвалтуванні, знайшли кров Ірини Крашкової.

Як відомо, 26 червня у селищі Врадіївка Миколаївської області двоє міліціонерів і таксист затягли в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля села Сирово, побили й зґвалтували.

Зараз жінка перебуває в лікарні з переломами черепа, забиттями і рваними ранами.

Під вартою перебувають підозрювані Дмитро Поліщук, Євген Рябіненко та Євген Дрижак. У цій справі відкрили кримінальне провадження за трьома статтями - заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування, розбійний напад.

Обурення мешканців Врадіївки викликало те, що спочатку Євгена Дрижака намагалися видати за невинуватого його колеги по роботі. Дрижак - хрещеник керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Щоб він не уник правосуддя, у Врадіївці було вчинено напад на місцеве відділення міліції.