Про це він сказав на брифінгу 19 липня.

"Механік літака АН-26 не потрапив до полону, як про це повідомляли бойовики, а за допомогою добрих людей був врятований, схований від банд терористів, а згодом переправлений на безпечну територію", - повідомив Лисенко.

Також речник РНБО зазначив, що для того, щоб терористи не займалися його пошуком, українська влада раніше заявляла, що він перебуває в полоні.

"В офіційних заявах ми казали, що він захоплений в полон, і це допомогло заспокоїти терористів, щоб вони його не шукали. Таким чином, нам вдалося врятувати ще одну людину, члена екіпажу нашого українського літака", - наголосив Лисенко.

Нагадаємо, біля Луганська 14 липня був збитий український військово-транспортний літак Ан-26. На борту повітряного судна знаходилися 7 членів екіпажу і одна людина, що супроводжує вантаж. Всі вони покинули борт.

Українські військові змогли знайти і евакуювати чотирьох льотчиків зі збитого 14 липня в Луганській області військово-транспортного літака Ан-26. Двох членів екіпажу терористи взяли в полон, доля ще двох залишалася невідомою.

Пізніше в РНБО заявили, що мають інформацію про те, що в зоні АТО було знайдено тіла двох пілотів військово-транспортного літака Ан-26, збитого в Луганській області 14 липня.