"З 8:05 до 11:35 продовжувалося бойове зіткнення з бойовиками, які відкрили вогонь по прикордонниках з мінометів, РПГ та стрілецької зброї. На допомогу терористам висунулася банда озброєних російських бойовиків, основним завданням чого було встановлення контролю над КПП Бірюково. В результаті бою у взаємодії із ЗСУ напад відбили, постраждалих немає, з боку терористів – 2 поранених, 2 полонених", — розповів Чеповий під час сьогоднішнього брифінгу.

Окрім того, додає він, о 12:35 на прикордонний наряд відділу прикордонної служби Біловодськ населеного пункту Ноздрівка (Луганська область) напали бойовики. Прикордонники прийняли бій і відбили атаку.

До місця бою висунулися 2 групи реагування з відділів прикордонної служби Городище та Біловодськ. Крім того, на допомогу прикордонникам прийшли військовослужбовці підрозділів ЗСУ,
— каже речник РНБО.

Він також констатував факт, що вчора, 22 червня, з 11 до 12 години в районі Городище 16 бойовиків, які проникли на територію України з РФ здійснили напад на колону Луганського прикордонного загону, обстрілявши її з мінометів та з снайперських гвинтівок. В результаті обстрілу 6 прикордонників поранили. Усіх їх евакуювали вертольотами до лікарень Києва.

Читайте також: За добу отримали поранення 5 військових АТО та один прикордонник, — Селезньов

"Всупереч мирному плану Президента України Петра Порошенка в зоні АТО зафіксували неодноразові напади диверсійно-терористичних груп на українсько-російські колони та об’єкти. Терористи обстріляли аеродром у Краматорську, використовуючи автоматичні гранатомети та міномети. Бойовики скоїли озброєний напад на військову частину, ведучи вогонь з навколишніх будинків. Українські військові, відбиваючи атаку, не стріляли по житлових будинку, але напад таки відбили. Ввечері 22 червня під час здійснення рекогносування біля Варварівки Луганської області бойовики здійснили озброєний нападі на групу спостереження військовослужбовців сил АТО із застосуванням ручного протитанкового гранатомета і стрілецької зброї. Екіпаж бойової машини зайняв кругову оборону і відбив напад", — розповів Чеповий.

Тим часом, за словами речника АТО Владислава Селезньова, з метою провокації бойовики розгортають вогневі позиції і ведуть вогонь з територій, що межують з державним кордоном України.