Про це за підсумками спілкування з командирами добровольчих батальйонів повідомив у Facebook заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов.

Сотень жертв немає. До сотні. Але серце рветься на шматки,
— пише він.

За словами Філатова, багато російських солдатів не вірять, що воюють в Україні.

Багато росіян (особливо артилеристи) думають, що вони на полігоні в Ростові. Цілком серйозно,
— твердить Філатов.

Раніше бійці окремої сотні "Крим" повідомляли, що українські сили втратили під Іловайськом сотні людей убитими. У Раді національної безпеки і оборони відмовлялися до завершення операції називати кількість втрат.

Приблизно через тиждень боїв в Іловайську стали надходити повідомлення про оточення українських сил і брак підтримки з боку командування антитерористичної операції. Згодом українські добровольці повідомляли, що їм протистоять частини регулярної російської армії.

Коли потрапляють в полон росіяни чи потрапляють у полон наші, то відбувається розпад матриці. Обидві сторони бачать один в одному фашистів, але не знаходять,
— написав Філатов.

Він розповів, що була ситуація, коли російські солдати врятували 25 людей наших поранених. Надали допомогу і відправили до шпиталю.

Нагадаємо, речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що під Іловайськом в полон потрапило понад 200 українських військовослужбовців.