“На території РФ і Придністров'я на ранок 25 серпня неподалік держкордону з Україною знаходиться близько 22,5 тисяч російських військовослужбовців. Всього, з урахуванням окупаційних військ у Криму, чисельність російських угруповань становить до 47 тисяч осіб”, - написав у Facebook координатор “ІО” Дмитро Тимчук.

Він зазначив, що в останні дні “відзначається перекидання російських підрозділів з ​​північно-східних ділянок українського кордону (навпроти Чернігівської, Сумської та Харківської областей) в Ростовську область РФ, на Донецький оперативний напрям”.

Читайте також: РФ залишає за собою всі варіанти подій в Україні, у тому числі і військове втручання, — НАТО

За останні три дні, за словами Тимчука, з території Росії на українську територію було перекинуто до п’яти російських диверсійно-розвідувальних груп. Також зафіксовано прибуття в прикордонні райони РФ навпроти Амвросіївки (Донецька область) ще не менше восьми диверсійно-розвідувальних груп. Крім стрілецької зброї, вони озброєні ПЗРК.

“У Криму триває підготовка бойовиків на місцевих полігонах для подальшого перекидання на Донбас. Частина груп навчаються за програмами підготовки, в яких наголошується упор на мінно-підривну справу і використання ПЗРК”, - написав Тимчук.

Як відомо, вранці 25 серпня колона російських військ увійшла на територію України, почала обстрілювати Новоазовськ і рушила на Маріуполь.