За даними видання, в керівництва компанії ще є шанс уникнути процедури банкрутства, проте в Kodak вже почали готуватися до роботи під захистом розділу 11. Зокрема, компанія веде переговори з декількома банками про фінансування операцій в той час, як вона перебуває в стані банкрутства. Швидше за все, офіційно про банкрутство оголосять до початку лютого. У компанії ці дані не коментують.

Під захистом Розділу 11 Kodak зможе працювати і виконувати свої зобов’язання перед клієнтами. Тим не менш, видання наголошує, що компанія має намір сфокусуватися на продажі 1,1 тисячі своїх патентів. Таким чином, під питання ставиться майбутнє всієї компанії, в якій працює 19 тисяч людей.

Kodak вже кілька років є збитковою компанією, через що її акції на біржі постійно дешевшають. За останній рік вони впали в ціні більш ніж на 91%, а 4 січня обвалилися відразу на 28%. Це сталося після того, як WSJ повідомила про передбачуване банкрутство Kodak.

Чутки про фінансові труднощі компанії почали ходити ще з кінця 2011 року. Так, в жовтні стало відомо, що Kodak намагається привернути екстрене фінансування на 900 мільйонів доларів.