Звернення розміщене на офіційному сайті Миколи Азарова.

"Дорогі співвітчизники! Сьогодні я прийняв для себе дуже важке, але разом з тим відповідальне рішення подати у відставку з поста прем'єр -міністра. Я прийняв це рішення, тому що я хотів забезпечити можливість всім нашим політичним силам досягти згоди, досягти компромісу і завершити ту кризу, яка почалася . Ті рішення, які прийняла сьогодні Верховна Рада, створюють разом з моїм рішенням достатню основу для компромісу" , - заявив Азаров.

Азаров наголосив, що для нього "єдність, цілісність нашої країни, можливість успішного її розвитку – найголовніше”, а "амбіції - це другорядне".


"Я глибоко вдячний Президенту і Верховній Раді, які всі ці 4 роки підтримували уряд у проведенні складних реформ, складних перетворень. Я можу чесно дивитися в очі нашим громадянам: країна в умовах світової економічної кризи впоралася з багатьма проблемами, які стояли у неї на шляху. Спасибі вам за увагу, спасибі за довіру", - сказав Азаров.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович підписав Указ “Про відставку Прем'єр-міністра України та Кабінету Міністрів України”.