За словами Семенченка, перепочинок нам дійсно потрібен для того, щоб повернути полонених і щоб зробити висновки.

Ми хотіли продовження операції, тому що вірили, що буде проведена робота над попередніми помилками, але цього не сталось, – сказав Семенченко.

Читайте також: Перемир’я нам справді потрібне для висновків, — Семенченко.

Він розповідає, що війна проходить по принципу трикутника, і всі бачать тільки один із трьох кутів. Є ще другий кут – це підкупи, спокуси, матерільні засоби. Третій кут – це війна змістів та ідей та інформаційна війна, яку ми програли навіть її не ведучи.

Щодо української розвідки, він говорить, що розвідка або дає дані, але вони не використовуються, або взагалі ці дані не подаються.

Читайте також: Час перемир’я треба використати для підготовки країни до війни за незалежність, — Семенченко.

Ведуться переговори по лінії держави, тобто ми чекаємо виконання міждержавної домовленості, ведуться переговори між підрозділами…Ведуться переговори на рівні Дніпропетровської ОДА. Ми склали списки, ми об’єднали зусилля родичів. Ми відкрити call-центр для того, щоб люди змогли дізнатися, де перебувають їхні рідні", – сказав Семенченко.

Дуже важиливо, щоб запрацювала система, щоб кожнен відповідав за своє, – сказав Семенченко.

Він зазначив, що війна може бути не тільки з обстрілами, а є ще така, де є підкупи, і інформаційна.

Щодо хлопців із 24-ої бригади, яких обвинувачують у дезертирстві, він сказав:

Хлопців із 24-ої бригади я знаю по спільному взятті Лисичанська, на той момент – це реальні герої. Це люди, котрі 3 місяці без ротації, в котрих шкіра землистого кольору. Це хлопці, які місяць з нами пліч-о-пліч бились. І я не можу сказати, що це частина дезертирів. Як і в любій частині, є дезертири, є мародери, є герої. Є люди, які втікають, тому що не готові воювати, а є люди які воювали, але не можуть знайти відповідь на питання: чому їх виводять на поле під "Гради", чому не змінюють місце дислокації...

Напевно, за його словами, вони справді є фінансовим проектом. Вони працюють на тих, хто їх фінансує. І вони – дуже хороший фінансовий проект.

Зараз 3 райони Донецької області так і не побачили в себе сепаратистів. Ми брали Лисичанськ – це теж фінансовий проект, – розповідає командир добровольчого батальйону "Донбас".

Щодо того, чи він буде йти в депутати, Семенченко прокоментував:

Ми почали цю війну для того, щоб домогтися трьох цілей: незалежність України, Донбас – це Україна та третє: ми хотіли та далі хочемо справедливого життя. Зараз ми це все відстоюємо зі зброєю в руках. І коли говорять про піар, забувають, що це в перекладі – зв'язок із суспільством.

І, якщо я буду розуміти для себе – для чого конкретно мені потрібен цей мандат, якої мети він дозволить мені домогтися, я буду розуміти з ким я буду йти – я буду йти до народу і поясню свій вчинок, – розповів командир добровольчого батальйону "Донбас".

Далі – дивіться у відеосюжеті.