Із супроводом оркестру керівник театру своїх гостей сьогодні зустрічає особисто. Насправді, день народження в його закладу був ще два місяці тому, але вирішили перенести святкування на Міжнародний день театру. Директор додає, що відзначають дату скромно, адже в такий час не личать надміру пишні заходи.

На сцену наші актори виведуть нашу історію. Ми подивимося, як театр жив з країною 95 років. Мені здається, що це один з небагатьох театрів, який усі події, політичні, не тільки політичні, мається на увазі і війна, і голодомр, театр завжди був проукраїнським,
— зазначає Михайло Захаревич, директор театру.

Народний артист Олексій Богданович працює в театрі вже тридцять років. Розпочинав свою кар'єру саме на цій сцені. І хоч його запрошували працювати в Ригу, він обрав театр Франка і дуже цим пишався.

Цьогорічний лауреат Шевченківської премії Петро Панчук на франківській сцені провів декілька десятків років. І теплих театральних спогадів у нього вистачає.

Президент на свято прийшов не з порожніми руками. Десятку акторів вручив орден князя Ярослава Мудрого. Згадав і героїв, які працювали в театрі.

Хочу окремо згадати працівника театру, майстра по освітленню Андрія Мовчана, одного з Героїв Небесної сотні,
— сказав Петро Порошенко.

Зараз театр перелаштувався до військового часу: збирає кошти на АТО, влаштовує вистави для переселенців та у шпиталях.