Верховна Рада визнала добровольців та низку інших категорій учасниками бойових дій. Віце-спікер Андрій Парубій назвав цей документ одним з найважливіших законів. Крім безпосередніх учасників бойових дій, цей закон поширюється на сім’ї зниклих безвісти, загиблих в АТО чи померлих унаслідок поранення, добровольців, працівників відповідних підприємств та волонтерів.

Читайте також: Рада надала статус учасників бойових дій членам добровольчих формувань

Також депутати ухвалили закони, які дозволять Україні отримати кредит на 800 мільйонів доларів від Світового банку та Японії. І наблизили публічність Антимонопольного комітету. У першому читанні нардепи проголосували за те, аби Комітет публікував у відкритому доступі всі свої рішення.

Утім найбільше засідання запам'яталося блокуванням трибуни ще з самого ранку. Переважно радикалами та позафракційними. Вони вимагали врегулювання тарифів, які на їхню думки є просто грабіжницькими.

Ще одна вимога блокувальників – створення ТСК. Тимчасова слідча комісія потрібна, аби дослідити корупцію у верхівці уряду. Про розкрадання державних коштів Кабміном заявив екс-керівник Держфінінспекції Микола Гордієнко, якого відсторонили від посади. Депутати від "Самопомочі" вважають, що створення Слідчої комісії проблемі не зарадить, тому вимагають відповідного закону.

Читайте також: Без окремого закону робота ТСК перетворюється на марну трату часу, — Семенченко

Але навіть із заблокованою трибуною вдалося у першому читанні ухвалити проект, за яким дозволяється демобілізувати батьків дітей-інвалідів першої або другої групи. Також підтримали депутати і те, аби студенти та аспіранти, які проходять військову службу, могли її покинути.

Депутати погодились виділити 400 млн з держбюджету на зарплати шахтарям.