"Які до біса прямі переговори з терористами!? З Лавровим, і то вже треба думати, чи говорити... Тільки формат чотирьох — Україна, США, Євросоюз і Росія. Не вдвох, чи не втрьох — тільки вчотирьох. Що б жалісливі європейці, у яких розм'якне серце, знову не "увійшли в положення" бідолашного путінського режиму", — наголосив Аваков у своєму блозі на "Українській правді".

За його словами, предмет переговорів тільки один — "як Росія перестане засилати до нас бойовиків і зброю, як перестане збивати літаки і підтримувати тероризм, як перестане напихати мінами нашу землю і підривати мости, як забере своїх військових з країни".

"Про що ще?! З ким вести "прямі" переговори? З фсбшниками-ГРУшниками, які видають себе за "бунтівний український народ"? З громадянами Росії Гіркіним і Борадаєм? Може з ростовським автозаправником-двоєженцем Моторолою, що назвав себе "народним мером", може з громадянином РФ Безлером-Бісом, який збиває цивільні літаки?! А може просто піти їм до е*єні матері, а ми тут самі розберемося?! І, буде все славно і добре, без всієї цієї наволочі — так, як в Слов'янську зараз! Так, як неодмінно буде в інших містах Донбасу. Про це, я думаю, і варто реально поговорити на чотиристоронній зустрічі. Ні про що інше!" — додав міністр.

Тим часом Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із Генеральним Секретарем ООН Пан Гі Муном і закликав засудити дії терористів, які діють на сході України.