Програмні положення опубліковані на офіційних сторінках Адміністрації Президента та Петра Порошенка у Твіттері.


Згідно з оприлюдненими даними, “Стратегія - 2020” включає близько 60 реформ і спеціальних програм, реалізація яких дозволить Україні увійти до Топ-20 країн у рейтингу Світового банку з легкості ведення бізнесу, збільшити ВВП на душу населення до 16 тисяч доларів проти нинішніх 3900 дол за версією рейтингового агентства Standard&Poor’s, а також збільшити за п'ять років приплив прямих іноземних інвестицій до 40 млрд доларів проти нинішнього показника в середньому 4-5 млрд доларів на рік.


Крім того, довіра до суду має становити не менш як 60% населення і експертної спільноти, оновлення кадрового складу чиновників має охопити не менш як 70% від загальної кількості держслужбовців, а кількість громадян, задоволених рівнем життя, до 2020 року має становити 90% від загальної кількості населення України.


При цьому до 2020 року 75% випускників шкіл повинні володіти двома іноземними мовами, а тривалість життя має зрости, мінімум, на три роки від нинішнього показника в 71 рік.


Також президент очікує, що до 2020 року ліміт обсягів закупівлі палива в одного джерела не перевищуватиме 30% від загального обсягу необхідного для закупівлі ресурсу, а частка місцевих бюджетів у консолідованому бюджеті країни становитиме не менш як 65%.

Серед ключових реформ Порошенко називає антикорупційну реформу, судову реформу, податкову реформу, досягнення незалежності, реформу правоохоронної системи і системи оборони України, децентралізацію і реформу державного апарату, дерегуляцію і розвиток підприємництва, а також реформу охорони здоров'я.

Нагадаємо, 25 вересня український Президент Петро Порошенко провів першу велику прес-конференцію, під час якої відзвітував за 100 днів своєї роботи. Він представив свій план реформ для країни, а також повідомив, що пік військових дій на сході країни минув, та розповів, коли відвідає Донбас.