Про це він написав у Facebook.

“Три дні тому у своїй статті я передбачив захоплення ОДА у східних областях. Якщо диверсанти втримаються там 48 годин, російська армія вторгнеться”, - зауважив Саакашвілі.

На думку політика, в Харкові, Донецьку та Луганську розігрується такий самий сценарій, як і в Криму: “спочатку мітинг, і якщо він не спрацює, потім захоплення і російське вторгнення, тобто спочатку план Суркова, а потім задіюється Патрушев”.

“Це все так по примітивності просто, що українській владі можна все вирахувати наперед. Зараз головне - повна мобілізація для захисту східних рубежів України. Так само потрібно особливо остерігатися можливості виникнення прямої непокори з боку деяких місцевих командирів українських Збройних Сил, оскільки ГРУ (Головне розвідувальне управління – “24”) особливо готувалося в цьому напрямку”, - наголосив Саакашвілі.

Нагадаємо, у Луганську щонайменше дві людини постраждали під час сьогоднішнього штурму будівлі СБУ – жінка з натовпу та правоохоронець. Після цього співробітники луганського управління СБУ звільнили з-під варти раніше затриманих проросійськи налаштованих активістів.

У Донецьку сьогодні сепаратисти прорвалися в будівлю ОДА. Вони заявили, що блокуватимуть роботу влади Донеччини, поки чиновники добровільно не підуть у відставку. Якщо місцева влада не оголосить референдум в Донецьку до завтра до 12:00, сепаратисти погрожують розпустити обласну раду і створити “народну раду”.

Після цього в Харкові прихильники федералізації також захопили будівлю облдержадміністрації. Міліція при цьому без спротиву відступила переред протестувальниками. Над будівлею ОДА сепаратисти зняли український прапор і встановили російський.