Яременко вважає, що безрезультативність п'ятигодинних переговорів МЗС України, Росії, Німеччини та Франції зумовлені тим, що кожна зі сторін-учасниць переслідує різні цілі.

Учасники підходять до цих переговорів з абсолютно різною метою. Якщо Україні потрібен мир для того, щоб жити, якщо європейцям хотілось би уникнути зайвого загострення, то Росія використовує ці переговори лише для того, щоби затягнути час, дати можливість бойовикам знищити якнайбільше інфраструктури Донбасу і України. Оскільки вони розуміють, що їх проекти "ДНР" і "ЛНР" не спрацювали, вони затягують час, щоб ввести в оману суспільство, – впевнений Богдан Яременко.

Експерт наголосив, що Росія намагається створити враження, що в Україні відбувається громадянська війна і прагне до замороження конфлікту в Україні по прикладу Придністров’я.

Війну на Донбасі можна сприймати, як велику операцію з прикриття анексії Криму. Якщо Донбас впаде, Росія не зупиниться, а піде далі, через те ми воюємо за одне, а Росія – зовсім за інше. Намагаючись приховати свої справжні наміри, виторгувати пізніше визнання анексії Криму, – впевнений голова фонду.

Так звана гуманітарна допомога від Росії – це також показовий трюк, вважає експерт.

Гуманітарний конвой – це черговий пропагандистський трюк Росії, намагання змістити акценти, виставити себе в більш позитивному світлі, допомогти своїм партнерам-терористам в Україні. Але ця гра провалюється, завдяки професійним діям української дипломатії і чіткій збалансованій проукраїнській позиції наших партнерів, – каже Яременко.

Він вважає. що головна мета Росії у війні з Україною – знищити нашу державу.

Це не означає специфічну форму, для Росії потрібно, щоб Україна не існувала як держава, яка здатна проводити самостійну політику, яка б відрізнялася у плані внутрішнього устрою, була б демократичною, оскільки це сприймається як загроза РФ. І Путін буде проводити цю політику і надалі, і її форми можуть бути найрізноманітнішими. Поки РФ відчуває себе в силах продовжувати цю політику, вона буде її продовжувати. Зупинити її повинні ми, своїми силами, – запевняє фахівець.