Про це в коментарі "Радіо Свобода" сказав чеський аналітик, колишній головний радник президента Чехії Вацлава Гавела, а нині ректор Нью-Йоркського університету в Празі, Їржі Пеге.

"Я думаю, що у разі погіршення ситуації в Україні, якихось системних проблем, то могло б дійти й до повернення революції. Тепер ми, наприклад, є свідками наростаючого тиску Росії на Україну, щоб завадити їй рухатися до Європи, євроінтеграції з ЄС. Тому, у разі підпорядкування України впливу Росії у даній ситуації та відмови влади від євроінтеграції, це може викликати, насамперед, на заході України, велике збурення в народі", - вважає Пеге.

За його словами, це може викликати велике народне повстання, подібне до Помаранчевої революції.

"Так що, звичайно, в Україні тих революційних каталізаторів є ціла низка, тому не думаю, що Помаранчева революція в Україні - це якась остання революційна подія", – сказав екс-радник Гавела.

До слова, віце-голова Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольський наголосив, що шанси України на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом зменшуються через невирішене питання Юлії Тимошенко.