За словами нардепа, якщо до вересня-жовтня нинішнього року парламент не ратифікує Угоду, "то може так статися, що в ЄС увірветься терпець". Адже саме тоді Євросоюз збирається розглянути можливість її ратифікації.

Тарасюк зауважив, що з боку МЗС України весь пакет відповідних документів був готовий для Верховної Ради ще на початку липня. Але текст Угоди з ЄС до парламенту досі не надійшов.

Політик вважає, що гальмує процес відсутність політичної волі з боку президента Петра Порошенка.

"Особисто я вважаю, що затягування цього процесу шкодить не лише інтересам України, а шкодить і самому іміджу Президента. Оскільки ми не почули ніяких чітких пояснень з боку Президента та його адміністрації стосовно ратифікації Угоди. Відомо, що Президент Путін робить все для того, аби затягнути процес ратифікації Україною Угоди про євроасоціацію. На мою думку, такий сценарій є непросто небажаним, а навіть шкідливим для інтересів України", – сказав Тарасюк.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Соболєв з трибуни Верховної Ради виступив зі спільною заявою від фракції "Батьківщина". Нардеп наголосив, що фракція вимагає негайно ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС.

За словами заступника голови Адміністрації Президента Валерія Чалого, парламент ратифікує Угоду про асоціацію з Євросоюзом не пізніше вересня цього року.