Про це заявив екс-президент Польщі Лех Валенса в інтерв’ю TVN24, повідомляє "Європейська правда".

"Якщо Росія ризикне напасти на Польщу та інші країни, то розвалиться. Я бачу те, що буде відбуватися з Росією. Звичайно, загине, мільйон, 10 мільйонів людей, і краще, щоб цього не сталося", - почав створювати сценарій можливої майбутньої війни Валенса.

Валенса вважає, що "Росія відстає на 30-50 років і в свідомості, і в структурі організації держави, тому використовуються методи, які вже давно залишилися в минулому".

"Путін почав війну зі всім розвиненим світом. Зламав угоди, домовленості, гарантії. Світ не може це залишити просто так. Якщо щось подібне відбувається, то залишається тільки сила. Як тут грати, як перемагати, коли він до боксує, а ми граємо в шахи", - сказав він.

Валенса вважає, що поляки "знаходяться в безпеці", перебуваючи в структурах НАТО і ЄС, і не маючи в країні значної російської меншини, яку мають, наприклад, країни Балтії.

Як відомо, голова Європейської Ради Дональд Туск відмовився приїхати до Москви на святкування 70-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.