"Подобається це комусь чи ні, внутрішній вплив Тимошенко на процеси в опозиції, її заклики й думки не доходять по тих каналах, які "вмикає" опозиція. Її месиджі не знаходять такого відгуку в серцях виборців, як це було б, коли Тимошенко промовляла б сама", — сказав він в інтерв’ю виданню "Україна молода".

Водночас, Черненко гадає, якщо Тимошенко буде «так чи інакше звільнена, але без можливості взяти участь у ¬виборах» (наприклад, каже він, відправлена на лікування), тоді екс-прем’єрка стане віп–агітатором опозиційного кандидата.

Той, на кого вона вкаже, матиме великі переваги. Але якщо все залишиться, як є сьогодні, вплив Тимошенко дедалі зменшуватиметься. І це об’єктивно, адже не можна впливати на свідомість громадян хоча б без візуального контакту,
— вважає голова Комітету виборців.

Читайте також: Путіну вигідно, щоб Тимошенко була у в'язниці, – експерт

Він також вважає, якщо Тимошенко дадуть змогу лікуватися в Європі, то ситуація з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС буде практично вирішена.

"Для цього владі потрібно знайти красиві юридичні механізми. Як показує досвід, було б бажання, а юридичні механізми знайдуться навіть, якщо їх немає", — додав Черненко.

До слова, один із захисників Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк переконаний, що Верховний суд України міг би переглянути "газову справу" екс-прем'єрки і скасувати їй вирок у відповідь на скаргу, яку Тимошенко подала нещодавно.