"Я проаналізую ситуацію. Якщо люди не підтримують мою владу, я повинен буду зробити висновки. Якщо треба піти — я піду. Я не тримаюся за це крісло. Коли мені закидають, що я стояв у 2004 році на "помаранчевому" Майдані, я відповідаю: не важливо, хто і де стояв, важливо, ким ти став. Я відповідаю за свої вчинки. Я знаю, що харків'яни сьогодні підтримують як президента країни, так і харківського мера", — впевнений Кернес.

Щоправда, він нарахував у Харкові тільки 250 євромайданівців "в сонячний день".

"І те словоблуддя, яке там ллється, тягне за собою почасти й ті страшні події, які сьогодні відбуваються в Києві. Якщо в столиці це все проґавили і не побачили, то я не хотів би, щоб і в Харкові це проґавили. Ми все чуємо, все бачимо і нічого подібного не допустимо. Тому і приймаємо превентивні заходи, зокрема, попереджаємо словами. Вони не виграють війну, яку затівають. Євромайданівці свій "злет" проводили в церкві. Скажіть, будь ласка, якою має бути церква, яка відкрила двері для політики?" — каже харківський мер.

Нагадаємо, харківський міський голова Геннадій Кернес попередив прихильників Євромайдану у Харкові, що їм не варто починати боротьбу, яку вони не зможуть перемогти.

Раніше харківські ультрас прийняли рішення захищати місцевий Євромайдан від провокацій та нападів так званих "тітушок".

Кернес на це відповів: "Харків - не футбольне поле, і життя - не гра. Не використовуйте політичну кон'юнктуру як привід проявити агресію. Якщо ви - патріоти і любите "Металіст", вам не по дорозі з тими, хто розгойдує ситуацію в Харкові".