"Звичайний глядач думатиме, що все серйозно, журналісти сидять за столом із президентом у палаці, задають запитання. У якійсь мірі це Янукович використав журналістів для своєї користі, а не вони його, хоча у західній культурі все навпаки", - вважає Небоженко.

За словами експерта, прес-конференція не мала гострих кутів.

"Прес-конференція виглядала підготовленою й виглядала тихо й спокійно. Янукович знав, що не знадобиться шукати відповіді на питання, відповідей на яких у нього немає. Адже Янукович боїться вільних журналістів і незалежних слідчих - і більше нікого", - вважає політолог.

Небоженко додав, що поведінкою Янукович видає страх перед Володимиром Путіним.

"Він із великим задоволенням розповідав про свій тяжкий шлях, про свої благородні наміри, про те, який він хороший Президент, але як тільки питання було пов’язане із Володимиром Путіним, йому було важко вимовити навіть його ім’я. Зверніть увагу, він казав про угоду, що була підписана не з Путіним, а з російським народом", - зазначив він.

Експерт додав, що Янукович подав кредит у сумі $15 млрд "як результат вдячності російського народу українському народу за останні 300 років".

"Відчуття не тільки втаємничості, а звичайного політичного блефу. До того ж, він уникав розмови про політичну змову й говорив здебільшого про економічні інтереси. Хоча признався крізь зуби, що в кожної сторони не до кінця розкритий економічний інтерес у переговорах і договорах. Тобто він визнав, що Росія тримає все у запасі. І в нього ще лишається маневр щодо Кремля, тобто він ще розраховує на торги з МВФ, про який він говорив не менш тепло, як про російський народ", - сказав Небоженко.

Нагадаємо, сьогодні Віктор Янукович дав інтерв'ю представникам українських ЗМІ у прямому ефірі.