Про це сьогодні заявив Президент України Петро Порошенко на церемонії вручення державних нагород членам родин Героїв Небесної Сотні, повідомляє прес-служба Глави держави.

"До ліквідації та розшматування України в Москві готувалися ще до перемоги Майдану. Вони очікували падіння Януковича зо дня на день – і прискорили хід подій", — наголосив Порошенко.

За його словами, генеральна прокуратура та СБУ встановили російський слід у розстрілі протестувальників на Майдані. Як повідомив Президент, слідство нарешті отримало доступ до записів приватних телефонних розмов Януковича з представниками російських силових структур.

Вони разом заздалегідь готувалися до розстрілу,
— підкреслив Порошенко.

Президент також розповів, що керівництво Служби безпеки поінформувало його про те, що допитані бійці «Альфи» дали покази, що помічник президента Росії Владислав Сурков керував організацією снайперських груп іноземців на Майдані.

Нагадаємо, глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко вчора заявив, що снайперами-іноземцями, які розстрілювали майданівців у лютому 2014 року, керував помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков.