"Я прошу, Микола Янович, щоб ви в найближчі дні це питання вирішили і не пізніше 30-го числа гроші були на рахунках підприємств, і люди мали можливість їх отримати", - сказав він на відкритті засіданні Ради регіонів у четвер в Києві.

Янукович наголосив, що це питання мало бути вирішене, незважаючи на те, що не відбулося останнє засідання сесії КМДА, на якому мали ухвалено рішення про розподіл виділених урядом додаткових коштів на зарплати бюджетникам за листопад-грудень.

"Люди, які заблокували прийняття цього рішення, нехай несуть відповідальність перед своєю совістю, якщо вона у них є, і перед людьми", - додав він.

Президент попередив першого заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолія Голубченка та секретаря Київради Галину Герегу про персональну відповідальність за своєчасну виплату зарплат у столиці.

Нагадаємо, позачергова сесія Київради тривала 10 хвилин. Оскільки у приміщенні КМДА - штаб євромайданівців, сесію зробили виїзною - у будівлі Солом’янської райдержадміністрації Києва.