"Найпростіше рішення — просто дозволити Тимошенко вийти. Моя реакція на це наступна: я не можу діяти за рамками закону. Президент не має таких інструментів. Мені доведеться зробити все по закону", — сказав глава української держави в інтерв'ю виданню Time Magazine.

"Вони (питання про помилування) можуть з'явитися, коли законний (судовий) процес закінчиться. Коли це закінчиться, коли суди приймуть свої рішення, в тому числі Європейський суд з прав людини, потім це питання знаходиться в повноваженнях президента — надати прощення. І коли настане цей момент, є процедура для цього", — пояснив Віктор Янукович.

"Але поки суди не прийняли своє рішення згідно прозорою і законною процедурою, я не в силах це зробити", — підкреслив Президент.

Відповідаючи на питання, чи дійсно він хоче так зробити, Віктор Янукович сказав: "Звичайно, звичайно, хочу".

Раніше Віктор Янукович неодноразово заявляв про те, що питання помилування Юлії Тимошенко залежить від встановленої законом процедури.

Разом з тим Юлія Тимошенко не раз заявляла про те, що не буде просити про помилування у Віктора Януковича.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011року засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009-му році.