"Він робить вигляд, що все гаразд. І фактично сигналізує європейцям, що ми не збираємося і не можемо забезпечити виконання всіх умов, які ви нам поставили. Хочете, беріть такими. Не хочете - ми подумаємо", - вважає політолог.

Читайте також: ЄС хоче, щоб Угода про асоціацію вступила в дію одразу після підписання

На думку Карасьова, влада не в змозі виконати всіх поставлених вимог, оскільки ставить під загрозу свої політичні перспективи.

"Українська влада поставить себе перед небезпекою, оскільки не зможе по-іншому керувати країною. Наприклад, забезпечити собі переобрання у випадку, якщо приймуть виборчий кодекс, тоді як під кожні вибори може змінювати виборче законодавство", - сказав він.

Читайте також: ЄС може ускладнити ратифікацію Угоди про асоціацію

"Те саме стосується і реформування прокуратури. Воно відбувається, але залишаються деякі функції прокуратури як наглядового органу. Влада не змінює прокуратуру повністю, бо не зможе управляти країною. Та й прокурорська дипломатія буде незадоволена. Хіба Янукович може перед виборами втрачати вплив серед силовиків. Звісно, що ні", - додав Карасьов.

Нагадаємо, за словами Президента України Віктора Януковича, Україна досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.