У переліку послуг, розміщеному на сайті друкарні "Новий світ", вказані рекламний друк, видання газет і журналів, картонна упаковка, флексоупаковка і виробництво плівки, але там не згадується книговидання.

Більше того, далеко не кожна друкарня здатна видавати книги: для цього потрібно специфічне обладнання. Не кажучи про те, що друкарня (на відміну від видавництва) зазвичай не купує майнові права на інтелектуальні твори і не розпоряджається ними - вона просто видає замовлену продукцію, написали у статті ZN.UA.

"Поки ні однієї з книг президента, виданих цією друкарнею, не вдалося виявити ні в реєстрах бібліотек, ні на прилавках книжкових магазинів", - сказано в повідомленні.

Видання підрахувало, що, якщо виходити з середньоринкових цін і стандартних авторських гонорарів (10%), виходить, що друкарня розраховує на продаж як мінімум на суму 320 мільйонів гривень. Тобто планований тираж - 6,4 млн примірників.

У таких кількостях в Україні не видавалася ні одна книга.

Нагадаємо, в період з 2005-го по 2010-й рік Віктор Янукович видав чотири свої книги: "Рік в опозиції. У політіці не буває остаточних перемог і поразок", "... І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання", "Здолати шлях " і " Як Україні далі жити ". Також в його бібліографії вказаний англомовний "Путівник по Україні для інвесторів" Opportunity Ukraine, але його видали уже в 2011 році.

До слова, під час вчорашнього мітингу опозиції у Полтаві голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Віктор Янукович думає про гарантії лише для себе, але не для усіх українців. У зв'язку з цим опозиціонер пообіцяв країні нового президента.