За даними власних джерел видання Gazeta Wyborcza, Янукович під час спілкування з Коморовським та Гашпаровичем не надав жодних офіційних обіцянок стосовно справ ув'язнених екс-міністра Юрія Луценка та екс-прем’єрки Юлії Тимошенко.

"Неофіційно, однак нібито обіцяв "значне покращення умов утримання Тимошенко та звільнення Луценко", – пише видання.

За інформацією співробітників канцелярії Коморовського, вони не підтверджують і не спростовують інформацію про таку обіцянку українського Глави держави, у свою чергу, представник МЗС Польщі закликав дочекатися конкретного рішення української влади.

Янукович лавірує. Давайте зачекаємо, поки врешті виконає якусь із своїх декларацій, – сказав він Gazeta Wyborcza.

Як переконані у польському міністерстві, для Віктора Януковича важливо покращити відносини з ЄС, "хоч би для того, аби мати кращу позицію в розмовах з Росією".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Президент України Віктор Янукович під час зустрічі із двома президентами висловив думку, що компроміс у питанні Юлії Тимошенко та Юрія Луценка необхідно знайти найближчим часом.

"Стосовно болісного питання Тимошенко, Луценка, я хотів би вкотре сказати, підтвердити: ми добре розуміємо, що це питання має вирішуватися в юридично-правовій площині", – сказав Янукович.